Каролин Возняцки направи успешно завръщане на корта след над три години отсъствие, след като спечели откриващия си мач на силния тенис турнир в Монреал, Канада. В двубой от първи кръг датчанката, която получи „уайлд кард“ за надпреварата, се наложи над квалификантката от Австралия Кимбърли Бирел с 6-2, 6-2 за близо час и 40 минути.

Въпреки убедителния резултат, бившата шампионка от Аустрелиън Оупън имаше известни трудности в откриващия сет. Тя бе пробита още в първото си подаване, но след това дръпна с 3-1 и пробив аванс. Бирел върна брейка, но оттам-насетне Возняцки доминира за крайното 6-2. Резултатът се повтори и във втората част, когато датчанката реализира още два пробива в сервиса на 115-та в световната ранглиста.

И двете не играха добре на сервис, като Возняцки завърши с два аса и пет двойни грешки, а Бирел реализира само една директна точка от сервис и допусна цели десет двойни. Австралийката бе пробита шест пъти, докато съперничката й отрази 6/8 шанса за пробив. Возняцки ще спори за място в осминафиналите с шампионката от Уимбълдън Маркета Вондрушова. Деветата в схемата чехкиня се справи с Маяр Шериф от Египет.

Бившата финалистка на Аустрелиън Оупън Даниел Колинс започна с двусетов успех над Елина Свитолина от Украйна. Италианката Камила Джорджи отстрани представителката на домакините Бианка Андрееску. Победи записаха още Людмила Самсонова, Дария Касаткина, Каролина Мухова и Беатрис Хадад Мая, а Слоун Стивънс продължи без игра напред след отказа на Виктория Азаренка. Третата поставена Елена Рибакина трябва да доиграе мача си с Дженифър Брейди, като американката води с 4-2 точки в тайбрека на първия сет, а аут от надпреварата е петата в схемата Каролин Гарсия. /БГНЕС