Бившата номер 1 в света Каролин Возняцки продължава с убедителното си представяне от началото на сезона. Датчанката се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Оукланд, Нова Зеландия, след като се наложи по категоричен начин с 6:2, 6:2 над Петра Мартич (Хърватия).

Возняцки, която спечели за първи път в своята кариера Заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Сингапур в края на миналия сезон, имаше нужда от само 52 минути игра, за да стигне до крайния успех. За място на полуфиналите скандинавката ще спори с американката София Кенин, която постигна чиста победа с 2:0 сета над своята сънародничка Варвара Лепченко.

Напред в надпреварата продължава и Юлия Гьоргес (Германия), която постигна категорична победа с 6:4, 6:0 над словачката Виктория Кузмова.

Съперничка на Гьоргес на четвъртфиналите ще бъде Полона Херцог (Словакия), която се наложи над белгийката Кирстен Флипкенс с 2:0 сета. Място в четвъртфиналната фаза в Оукланд си осигури и Барбара Стрицова, която се наложи трудно с 6:1, 6:7 (3), 6:2 над Йохана Ларсон (Швеция). За място на полуфиналите чехкинята ще спори със Су-Вей Сие от Тайван.

В друг мач от турнира поставената под №4 в схемата Агнешка Радванска не изпита затруднения срещу Тейлър Таунзенд (САЩ), побеждавайки с 6:3, 7:5. Следваща съперничка на полякинята ще бъде Сачия Викери (САЩ), която се наложи с 2-0 сета над парагвайката Вероника Сепеде-Роиг. /БГНЕС