Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) се отказа в първия кръг на втори пореден турнир от календара на Женската тенис асоциация (WTA).

Поставената под номер 11 Возняцки загуби първия сет на надпреварата на клей в Рим от Даниел Колинс (САЩ) с 6:7(5) за малко повече от час и реши да прекрати участие в мача заради травма на левия крак. 

Датчанката не завърши и срещата си от първия на състезанието в Мадрид през миналата седмица заради болки в кръста.

Возняцки започна добре и поведе с 2:0, но последва сия от пет поредни гейма за полуфиналистката от Откритото първенство на Австралия Колинс. 11-ата в схемата поиска медицински таймаут и след тя се завърна на корта и успя да изравни за 5:5.

Датчанката очевидно имаше проблеми и още два пъти поиска помощ от физиотерапевта, но след загубата на тайбрека с 5:7 точки тя се отказа.

Така Колинс ще играе във втория кръг срещу испанката Гарбине Мугуруса. Вицешампионката в италианската столица през 2008 година Корне записа първи успех за сезона над тенисистка от топ 10 след 6:1, 6:4 над деветата поставена Арина Сабаленка (Беларус). Сабаленка допусна 40 непредизникани грешки в 74-минутния мач.

Испанката Карла Суарес-Наваро записа победа номер 500 в кариерата си в основна схема на турнири на WTA след 6:43, 1:6, 6:3 над украинската тийнейджърка Даяна Ястремска.

Швейцарката Белинда Бенчич направи страхотен обрат срещу 12-ата поставена Анастасия Севастова (Латвия) и спечели с 2:6, 6:3, 6:2, след като изоставаше със сет и два пробива във втория.
Севастова се виждаше във втория кръг с аванс от 6:2 и 3:0, но Бенчич взе 12 от следващите 14 гейма, за да триумфира след 92 минути игра. 

Следващата съперничка на швейцарката ще бъде квалификантката Кристина Младенович от Франция, която отстрани на старта сънародничката си Каролин Гарсия с 6:1, 6:2./БТА