Датчанката Каролине Возняцки сложи край на серията си от загуби във финали, след като победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:0, 7:5 на турнира в Токио. Бившата номер 1 в света вече има три титли от надпреварата в японската столица, но за контраст на това си постижение тя загуби и шестте финала, в които взе участие през 2017-а година.

27-годишната Возняцки, поставена под номер 3 в схемата, започна мача с перфектен сервис-гейм, в който записа два аса и в крайна сметка това я мотивира да затвори сета само за 21 минути. Датчанката изглеждаше свежа след чистата победа над световната номер 1 Гарбине Мугуруса на полуфиналите, което не можеше да се каже за Павлюченкова, която отстрани германката Анжелик Кербер в много тежък трисетов мач.

Рускинята допусна три двойни грешки в първата част, но през втората коригира подаването си и не допусна пробиви. Возняцки обаче се възползва от третото разиграване за мача и затвори сета в 12-ия гейм. "Играх за седми път на финал тази година, а с всеки изминал ставаше все по-трудно и по-трудно да спечеля. Радвам се, че днес успях", каза Возняцки край корта в "Ариаке Колизеум", който ще приеме мачове от тенис турнира на олимпийските игри в Токио през 2020-а.

"Излязох на корта с единствената мисъл да бъда концентрирана и възможно най-агресивна. Това ми беше нужно най-вече в началото, защото след това мачът се разви от само себе си в моя полза", добави тя. Возняцки, шеста в ранглистата на УТА, изпрати шест аса в полето на Павлюченкова, докато нейната непоставена съперничка не стигна дори до един и завърши с пет двойни грешки. Освен това, победата продължи серията на датчанката от поне една титла на година от 2008-а насам. Павлюченкова игра за третата си титла за годината и общо 11-а в кариерата.