Поставената под номер 1 Каролине Возняцки спечели два мача в рамките на четири часа и се класира за финалния двубой на турнира по тенис за жени в Оукланд, където ще срещне втората в схемата Юлия Гьоргес.

Проливните дъждове затрудниха максимално тенисистките и организаторите в най-големия град в Нова Зеландия, което доведе до пълен хаос в програмата на турнира. Четвъртфиналите и полуфиналите бяха изиграни в събота, докато двубоят за титлата остана за неделя.

Датчанката Возняцки се затрудни с 19-годишната американка София Кенин на четвъртфиналите, но все пак сложи край на мача при 4:6, 6:2, 6:4 малко преди часовникът да удари 16:00 местно време. Тя се завърна на корта в 17:50 и се изправи срещу друга американка - Сашя Викъри, която по-рано победи изненадващо Агниешка Радванска. Возняцки обаче я преодоля в два сета - 6:4, 6:4, с което си спечели място на финала.

"Изтощена съм. Сезонът започна трудно и това се усети още след първия мач. Усеща се в гърба, усеща се и в краката. Не играхме два дни и си починахме, но днес изиграх общо пет сета в дъждовно време. Вече не съм на 17 и това ми се отразява", каза тя.

Гьоргес, която загуби финала в Оукланд през 2016-а година срещу Слоун Стивънс, надви Полоня Херцог с 6:4, 6:4 на четвъртфиналите и Су-вей Хсие на полуфиналите с 6:1, 6:1./БТА