Каролин Возняцки (Дания) продължава увереното си представяне в турнира Индиан Уелс, където има да защитава титла. Поставената под номер 4 разгроми рускинята Екатерина Макарова с 6:2, 6:0 в мач от 2-ия кръг.

Бившата номер 1 нямаше особени проблеми срещу играещата с лявата ръка рускиня, но въпреки убедителния резултат, се наложи да се поизпоти повече от 1 час.

Макарова, чийто най-голям успех е четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, нито веднъж не беше близо до пробив в мача.

Возняцки, която миналата година победи Марион Бартоли на финала, ще срещне в 3-ия кръг София Арвидсон от Швеция, която пък елиминира румънката Моника Никулеску.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стосър от Австралия също върви напред. Поставената под номер 6 блондинка отвя американката от италиански произход Ирина Фалкони с 6:0, 6:3. В следващия етап Стосър ще играе с рускинята Надя Петрова, която пък отстрани американката с уайлдкард Лорен Дейвис с 6:3, 6:2.

Сръбкинята Ана Иванович, която също е печелила този турнир, сега е поставена под номер 15. Тя също се класира за 2-ия кръг, след като елиминира шведката Йохана Ларсон с 6:1, 6:2 и взе реванш за поражението от скандинавката на Ролан Гарос миналата година.

В Париж Ларсон победи красивата сръбкиня в три сета, но сега се държеше не повече от един час. След мача самата Иванович заяви, че е доволна от агресивността си в играта и се надява да стигне до високите етажи на турнира през тази година.