Номер 3 в световната ранглиста Каролин Вознячки от Дания се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. 19-годишната Вознячки разби рускинята Ала Кудрявцева с 6:0, 6:3 за 69 минути, след като допусна само 9 непредизвикани грешки в мача.

Датчанката спечели първите седем гейма в мача. Тя допусна ранно изоставане с пробив за 1:2 във втората част, но до края на срещата даде още само гейм на съперничката си.

Вознячки, която никога не е преминавала третия кръг на "Ролан Гарос", ще играе срещу победителката от мача между Кристина Бароа (Германия) и Татяна Гарбин (Италия).

11-ата в схемата китайка На Ли се справи изненадващо трудно с участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Кристина Младенович със 7:5, 6:3 за 99 минути.

Осминафиналистката от миналия сезон Ли пласира 23 печеливши удара, но трябваше да се потруди сериозно и в двата сета срещу 17-годишната си съперничка.

Така китайката ще се изправи срещу победителката от срещата между Стефани Дюбоа (Канада) и Стефани Коен-Алоро (Франция).

Поставената под номер 24 Луцие Шафаржова от Чехия се справи без особени затруднения с австралийката Йелена Докич с 6:2, 6:2 също за 69 минути. 23-годишната Шафаржова, осминафиналистка от 2007 година, не допусна нито един пробив и пласира 18 печелившиудара. Родената в Хърватия 27-годишна Докич, четвъртфиналистка от 2002 година, се представи разочароващо. Тя допусна 24 непредивзикани грешки и това се оказа фатално.

Във втория кръг чехкинята ще се изправи срещу победителката в двубоя между квалификантката Масаки Дои (Япония) и Полона Херцог (Словения).