Бившата водачка в женската тенис-ранглиста Каролин Вознячки (Дания) не успя да преодолее четвъртфиналите на турнира в Сидни. При температура от 40 градуса по целзий тя отстъпи на Барбора Стрицова с 5:7, 7:6 (6), 4:6 в мач, който продължи цели 3 часа и 19 минути.

И двете състезателки искаха лекарска помощ във втория сет заради травми на крака. Вознячки тук прояви повече воля и след като отстъпваше с 2:5, а също така и с 0:5 в тайбрека, успя да направи обрат и в двата случая.

"Беше брутално да се играе в това време. Поне за мене, но условията са еднакви и за двете тенисистки. Това време е като да лежиш на плажа и да пиеш пиня колада. Така че просто се опитвах да издържа психически и да се представя на ниво.", сподели тя.

Стрицова ще играе в следващия кръг с победителката от мача между поставената под номер 2 в схемата Агнешка Радванска и квалификантката Дуан Инин.

Бившата финалистка от Уимбълдън Южени Бушар продължава с доброто си представяне и отива на полуфинал след 6:2, 6:3 срещу рускинята Анастасия Павлюченкова. Бушар беше фантастична през 2014-а година, когато достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и на Ролан Гарос, преди да играе финал на Уимбълдън. Но след тази серия имаше единствено достигнат четвърти кръг на турнир от Големия шлем и се срина до 46-о място в ранглистата в края на миналата година.

Родената в Сидни Йохана Конта от Великобритания ще бъде съперничка на Бушар на полуфинала. Конта се справи с Дария Касаткина с 6:3, 7:5, след като проби сервиса на съперничката й в 11-ия гейм, а при сервирането за мача й помогна двойна грешка. През миналата година на Аустрелиън Оупън Конта стана първата британка, достигнала до полуфинал от 1983-а година, след което отстъпи на Анжелик Кербер (Германия)./ БТА