Миналогодишната шампионка от финалния турнир на WTA Каролин Вожняцки и чехкинята Петра Квитова си гарантираха местата за тазгодишното издание на турнира, което ще се проведе в края на месеца в Сингапур.

Двете се присъединяват към Симона Халеп, Анжелик Кербер и Наоми Oсака, които вече се бяха класирали за мачовете, предвидени за периода 21-28 октомври, съобщават от WTA .
"Да спечеля финалите на WTA миналата година беше истинска награда и в същото време признание за прогреса ми. Тази победа тогава ми помогна за представянето ми и през този сезон. Гледам напред и ще дойда в Сингапур, за да защитя титлата си, казва датчанката от полски произход.

Вожняцки си гарантира участието на турнира след успеха със 7:5, 6:4 над естонката Анет Контавейт на турнира в Пекин днес. Чехкинята Квитова, която спечели същото финално издание на УТА през 2011-а година, се класира за първи път от 2016-а година насам. Шампионката на Уимбълдън от 2011-а и от 2014-а година трябваше да се подложи на операция на ръката.
Най-добрите осем състезателки ще си разделят награден фонд в размер на 7 милиона долара, а победителката ще прибере у дома си Трофея Били Джийн Кинг.