Поставената под номер 2 на турнира в Индиан Уелс Каролин Вожнячки (Дания) елиминира рускинята Надя Петрова в четвъртия кръг. 19-годишната датчанка отива на четвъртфинал след победа с 6:3, 3:6, 6:0. Така най-младата състезателка в основна ще се изправи на четвъртфинала срещу Цзе Чжън (Китай).

В третия и последен сет тя проби три пъти сервиса на рускинята и спечели мача за общо един час и 47 минути.

Мачът премина през много обрати, но за мене се оказа решаващо влизането ми на скорост в третия сет. Доволна съм, защото спечелих мач, наситен с много борба и разнообразни отигравания, каза датчанката.

Китайката Цзе Чжън, която сензационно се класира на полуфинал на Откритото първенство на Австралия, елиминира Алиша Молик с 6:3, 4:6, 7:6 (7:1).

4-ата и 5-ата в схемата на турнира Елена Дементиева (Русия) и Агнешка Радванска (Полша), също вървят напред.Дементиева преодоля французойката Араване Резай с 6:3, 6:3 и ще се изправи срещу Радванска в мач от следващия етап. Полякинята пък би друга французойка- Марион Бартоли, поставена под номер 11, с 6:3, 6:2.

"Днес играх почти по начина, по който искам. Доволна съм, защото постепенно навлизам във форма и ще атакувам високи позиции в следващите турнири от Големия шлем, каза Дементиева. Попитана какво мисли за следващата си противничка, тя отговори: "Аз харесвам Радванска. Нейната игра ми напомня за доста неща от моя стил. Освен това в последно време тя е изчистила доста от грешките, които я съпътстваха преди".

В друга среща от днешната програма сръбкинята Елена Янкович, номер 6 в схемата на турнира, удари с 6:2, 6:2 Шахар Пеер от Израел. Саманта Стосър (Австралия) победи с 6:2, 7:5 Вера Звонарьова (Русия).