Водачката в женската ранглиста на УТА Ашли Барти успя да се върне в мача след изоставане от един сет и победи Каролин Гарсия с 4:6, 6:4, 6:1 в мач от 2-ия кръг на турнира в Ухан (Китай). Двете се срещнаха на финала през 2017-а година в същия турнир, но австралийката успя да коригира играта си след като допусна 19 непредизвикани грешки в първия сет.

"Имах малки колебания във втория сет. Но мисля, че поправих началния си удар, започнах да играя по-умно и започнах да контролирам първите си точки във всеки гейм, анализира мъдро Ашли Барти.

Поставената под номер 2 Каролина Плишкова потвърди добрата си форма от турнира Чънчжу миналата седмица, където взе купата, сега побеид американската тийнейджърка Аманда Анисимова с 6:3, 6:3.

Шампионката от Уимбълдън Симона Халеп и намиращата се на 3-о място в ранглистата Елина Свитолина (Украйна) също вървят напред. Халеп победи Барбора Стрицова с 6:3, 6:2 и вече има шест победи в шест мача срещу тази съперничка.

Свитолина елиминира двукратната победителка в турнири от Големия шлем Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:2. Украинката не показа никакви признаци на болки в коленете, които я извадиха от турнира в Гуанджоу миналата седмица и запази живи надеждите си да вземе билет за финалния турнир на УТА в Шенжен.

Пак днес номер 10 в схемата на турнира Слоун Стивънс (САЩ) отстрани представителката на домакините Вън Ифън с 6:2, 3:6, 6:1./БТА