Винъс Уилямс отмъсти за сестра си Серина на демонстративния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг Къп", след като победи с 6:4, 3:6, 7:5 белгийката Ким Клайстерс. Американката спечели еднодневната надпревара в "Медисън Скуеър Гардън", след като нейната сестра Серина, която загуби в Откритото първенство на САЩ от Клайстерс, се оттегли поради контузия в коляното.

Само преди половин година се разрази истинска драма по време на полуфиналната среща между Серина Уилямс и Ким Клайстерс в САЩ. Американката "избухна" срещу отсъждане, което я лиши от важна точка при отпадането от турнира. Това щеше да бъде първа среща между Серина и Клайстерс от септември месец насам.

26-годишната белгийка, която страдаше от липса на подкрепа от трибуните, бе тотално надиграна в първия и третия сет: "Отне ми време да навляза агресивно в този мач. Става много трудно, когато не усещаш топката на 100 процента. В голяма част от мача просто търсех моята игра и правилна позиция на корта".

Клайстерс все пак поведе 4:3 във финалния сет, но топка в мрежата върна пробива за Винъс. Двете тенисистки спечелиха следващите си подавания, но в последния гейм белгийката изпрати топката далеч от линията за нов пробив в полза на Уилямс, която в крайна сметка спечели титлата и 400 хиляди долара от общия награден фонд от 1.2 милиона.