„Тук съм, за да се доказвам. Във всеки гейм, сет и мач. Определено съм тук, за да продължа колкото може по-далече и да стигна до титлата, което със сигурност е целта на всеки друг тенисист тук”, сподели американката Винъс Уилямс след поредния си мач на US Open. По-голямата от сестрите Уилямс отговори на въпросите на официалния сайт на последния за годината турнир от Големия шлем.

- Дали се върнахте във времето, когато вие и сестра ви доминирахте в тениса? Дали въобще някога се е губило това желание?

- „Не, никога! Това желание никога не ме е напускало. Дори, когато се опитвах да възстановя здравето си. Просто обичам да играя. Обичам тениса и точно затова продължавам да играя – печеля или губя.

- Очаквате ли евентуалната среща между двете сестри Уилямс?

- Би било невероятно, защото би значило, че една от нас ще стигне до финала. Последните няколко месеца бяха страхотни за американския тенис. Никоя победа не идва даром. Трябва да се бориш във всеки мач, за всяка точка независимо кой е съперникът ти. Мисля, че всички професионалисти разбират това.

- Как се чувствате в момента на корта?

- Винаги искам да се усъвършенствам. Опитвам се и да не бъда толкова жестока със себе си, така че забелязвам и хубавите неща.

- Чувствате ли, че имате какво още да доказвате в тази игра?

- Ами, опитвам се да стигна до по-високо ниво. Определено усещам, че има още какво да направя или да подобря в стила си на игра. Дори наглед елементарни неща, но това ме връща на корта и ме вдъхновява.

- Прекарвате ли повече време заедно със сестра ви Серена извън корта? Пазарувате ли заедно например?

- Да, пазаруваме заедно. Например първата седмица тук. Просто облякох дънки и тениска, отидох до нейната стая, а тя още се приготвяше. Така, че се върнах обратно, за да се преоблека – тя изглеждаше толкова добре и не можех да изляза така с нея.”