Жюстин Енен, Цзе Чжен, Серена Уилямс и На Ли са четирите полуфиналистки в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Най-голямата изненада поднесе китайката На Ли, която отстрани поставената под номер 6 в надпреварата Винъс Уилямс. Американката отстъпи на своята съперничка, въпреки че На Ли не успя да впечатли кой знае с какво зрителите в Мелбърн. Китайката се наложи с 2:6, 7:6, 7:5.

Другата от сестрите Уилямс – Серена, също бе на път да си замине, в решаващите моменти успя да се съвземе и все пак да победи Виктория Азаренка. Тенисистка номер едно допусна изключително много грешки в първите два сета, но все пак в средата на втория, когато всичко за нея изглеждаше загубено, при 0:3 гейма успя да се съвземе и да обърне представителката на Беларус, за да триумфира в крайна сметка след 4:6, 7:6, 6:2.

Жюстин Енен и Цзе Чжен стигнаха полуфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем още вчера. Белгийката се наложи над Надежда Петрова от Русия, докато Мария Кириленко бе отстранена от Цзе Чжен.

Така финалистките в Мелбърн ще бъдат определени след изиграването на мачовете между Серена Уилямс и На Ли, както и Жюстин Енен - Цзе Чжен.