"Направих добър мач днес и постигнах всичко, което исках на корта. Хантухова не направи най-добрата си игра. Доволна съм от ритъма, който наложих още от самото начало на мача", сподели италианката Роберта Винчи, която записа първа победа на "Турнира на шампионките" в София.

"Досега с Даниела бяхме 2-2 победи, но вече водя аз. Играта ми беше доста разнообразна и тя не успя да се противопостави. Не знам дали имам шанс да спечеля турнира. Днес победих лесно и ако продължавам с подобна игра, ще успея да стигна доста напред", каза още поставената под номер 4 в основната схема, която победи днес словачката с 6-1, 6-2.

"Харесват ми кортовете тук. Бях в Истанбул и там настилката беше много бавна. За играта ми са по-подходящи тези кортове тук. Аз играя с много отсечен бекхенд и тази настилка ми харесва", добави италианката.

"Организацията в София е перфектна. Харесвам всичко тук - атмосферата, залата, турнира, дори и колите с нашите имена. Целта ми е да вляза в Топ 10 на сингъл, а на двойки да запазя първата си позиция", завърши Винчи.