Турнирът на Шампионките в София започна със супер шоу в първата среща от група „Сердика” между Роберта Винчи и Даниела Хантухова. Италианката не срещна сериозна съпротива от своята съперничка, която изпитваше и сериозни физически проблеми. Поставената под номер 4 в основната схема Винчи започна доста убедително участието си в надпреварата и успя да срази с 6-1, 6-2 словачката Даниела Хантухова. 29-годишната Винчи, която е номер 16 в света, вече има положителен баланс срещу Хантухова, която е поставена под номер седем в схемата. Двете имаха по две победи, но италианката вече води с 3-2 успеха на своята съперничка, след като спечели днешната среща за малко повече от час. Мачът се игра пред около 2500 зрители.

Хантухова и Винчи участваха в Турнира на шампионките и през миналия сезон. Винчи достигна до рекордното за нея 15-о място в ранглистата на WTA след тазгодишното издание на "US Open", където тя за първи път в кариерата си игра четвъртфинал в турнир от Големия шлем. Винчи спечели 7-ата титла в кариерата си на турнира в Далас. Освен това тя има и два полуфинала (Акапулко, Ещорил). През годината Винчи спечели и 8 титли на двойки, всичките в тандем със Сара Ерани, в това число и 2 титли от Големия шлем – "Ролан Гарос" и US Open.

Хантухова пък спечели 5-ата титла в кариерата си, след като спечели турнира в Патая Сити. През годината Хантухова има записани 5 победи срещи състезателки от Топ 20 (3 от които срещу бивши шампионки от турнири от Големия шлем – Клайстерс, Скиавоне, Ли). Хантухова бе първата тенисистка от Словакия, която достига до Топ 5 на WTA (през сезон 2003). Тя е една от трите жени в Откритата ера на тениса, която има Кариерен голям шлем на смесени двойки.

Винчи започна много силно мача и успя да пробие своята съперничка във втория гейм и поведе с 2:0. Италианката постигна нов пробив за 4:0, а след това поведе с 5:0. В крайна сметка втората ракета на Италия при жените спечели първия сет с 6:1 гейма за по-малко от половин час.

СНИМКИ: Турнирът на Шампионките започна със супер шоу, Винчи разби Хантухова

Роберта Винчи показа много силна игра от дъното на корта, докато Хантухова определено изпитваше проблеми при по-дългите разигравания и късите топки, които пускаше нейната опонентка.

Вторият сет започна с пробив на Роберта Винчи, но Даниела Хантухова успя да направи рибрейк и да изравни резултата при 1:1. Словачката обаче загуби второто си подаване в сета и Винчи поведе с 2:1 гейма. След това последва силна игра на италианката, която направи трети пробив във втория сет за 4:1, а след това затвори мача с 6:2 гейма.

В следващия мач от групата Каролине Вожняцки ще се изправи срещу Сие Су-Уей.

На турнира в зала "Арена Армеец" има и специални изненади за всички привърженици.