Капитанът на Великобритания за Фед Къп Ан Киотавонг заяви, че се надява да убеди Джоанна Конта да се завърне в отбора.

Конта избра да пропусне двубоя на британките със Словакия, след като продължава да се възстановява от травма на коляното. В отсъствието на първата ракета на Великобритания при жените тимът отстъпи с 1-3, с което загуби и шанс да се класира за финалите през април. Британките ще участват в квалификационен мач, като на карта е участие в надпреварата догодина или изпадане в зона Европа/Африка.

И докато Киотавонг разбира причината на Конта за отсъствието й в сблъсъка със Словакия, тя сподели пред журналисти, че се надява тенисистката да бъде готова за следващия мач. „Определено усетихме липсата й тази седмица. Ще проведем още един разговор с Джо, за да видим дали може да я убедим. Може би, ще й припомня геройското представяне миналата година – може това да помогне да я разубедим“.

Конта има 18 победи в 25 мача на сингъл за Фед Къп в кариерата и бе с основна роля за промоцията на Великобритания миналата година, обръщайки от сет пасив и двете си срещи, за да осигури победата над Казахстан в плейоф, слагайки край на 26-годишното отсъствие на страната от топ нивото. В нейно отсъствие, британките бяха водени от Хедър Уотсън и Хариет Дарт срещу Словакия. /БГНЕС