Американките Винъс и Серена Уилямс спечелиха четвъртата си отборна титла от Уимбълдън, след като двете сестри победиха със 7:6(4), 6:4 австралийките Саманта Стосър и Рене Стъбс на финала при женските двойки. Този мач се игра само няколко часа, след като Серена победи Винъс на сингъл и спечели титлата в Лондон.

С победата сестрите Уилямс защитиха трофея си от миналата година, когато също играха след финал на сингъл помежду си. Те спечелиха своята девета титла от Големия шлем като двойка навръх националния празник на родината си - Денят на Независимостта.

Австралийките все пак се отличиха като фаворитки в началото, след като пробиха сестрите Уилямс за 2:1 при първото сервиране на Серена. Американките обаче върнаха пробива при 4:4, когато Стосър изпрати бекхенд в мрежата. В тайбрека Винъс се отличи с мини-пробив и спечели решителна точка.

Нетипично за женската схема, в мача имаше само още един пробив. Той дойде във втория сет за 4:3 в полза на сестрите Уилямс. Те успяха да задържат преднината си и в крайна сметка спечелиха с лекота мача.

„Нищо не може да се сравни с победа, постигната заедно с моята сестра. Чувството е невероятно", заяви Серена, която има 11 титли от Големия шлем в своята кариера на сингъл. Винъс и Серена спечелиха три пъти Откритото първенство на Австралия, включително и тази година, както и по един път Ролан Гарос и турнира от Големия шлем в САЩ.