Тунизийската тенисистка Онс Жебур се превърна в първата арабска тенисистка в ранкинга на WTA, която стига до челната десетка.

В новата ранглиста на WТА, от днес Жебур ще е под номер 8. Това стана възможно, след като тя достигна до полуфиналите на Индиън Уелс. Там тунизийската първа ракета бе елиминирана от бъдещата шампионка Паула Бадоса от Испания. Миналата седмица Онс Жебур беше 14-та в класацията.

“Мечтата ми се сбъдна. Винаги съм искала да бъда сред най-добрите. Това е само началото. Заслужавах тази позиция от много време", демонстрира самочувствие най-добрата арабска тенисистка.

Жебур не крие, че иска и един ден да бъде на върха в ранглистата, като каза, че работи за да стигне до тази позиция. През лятото тя нашумя с благотворителна инициатива, която организира, продавайки две свои ракети за сумата от 27 000 долара.

"За мен беше задължение да помогна на страната си", обясни тенисистката. Тогава тя дари парите от продажбата на болници в родината си, заляти от поредната вълна на коронавируса.