Бащата и треньор на Цветана Пиронкова – Кирил Пиронков направи интересно изказване на летище София, минути след като се завърнаха от Лондон и историческия ½-финал на Уимбълдън.

Чуйте емоционалния разказ тук!

Ето част от акцентите:

„Единият й удар върви по вода. Ако към него се прибави и още нещо, то аз мога да се подпиша и с двете ръце, че ще вземе титла!

Проблемът не е в качеството на треньорите. Не треньорът прави състезателя! Дайте ми Меси, а аз в костюма на Гуардиола ще застана до големите играчи, ще ръкомахам и нищо няма да се промени на големите турнири. Дайте ми състезателен кон, само ще се въртя покрай него, ще го завивам нахъсвам отстрани и ще имаме успехи!

Проблемът не е в тревния корт! Стега с тази ритуалност. Цялата работа е в 5 минути, то е все едно да ходиш по пясък, по трева, по камъни, по нажежени камъни, просто се привиква!

Не се занимавам с модерните схватки! Това разсейва! Цялата работа е в духа! Нестандартно е виждането ми. До скоро й наплитах ракетите на една стара машина и си беше шампион с нея. Ама скоро й влезе и този вирус в главата и започна да иска по-други плетки и специални неща. Ама аз съм против, защото човек се заиграва с това, с аксесоари и новости и се измества фокуса и вниманието.

Цялата ни подготовка е обща, на корта я оставям да твори!”