Българската тенисистка Виктория Томова, първа ракета на България при жените, не успя да премине през първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати. Томова загуби от Каролина Плишкова (Чехия) след два оспорвани сета, завършили с тайбрек. Срещата завърши с резултат 7:6 (3), 7:6 (3) за Плишкова, след час и 43 минути игра.

Плишкова, бивша номер 1 в света и с впечатляващ опит, демонстрира стабилност в решаващите моменти, след като и в двата сета мачът премина през тайбрек. Томова, която показа сериозен напредък през последните години, имаше няколко възможности да спечели, но не успя да ги реализира.

В първия сет българката демонстрира бойния си дух, като успя да се възстанови след ранен пробив. Томова имаше шанс да спечели частта, когато водеше с 5:3 и имаше сет-пойнт при 40:30, но не успя да затвори сета и Плишкова реализира ри-брейк. Тайбрекът завърши с победа за Плишкова с 7:3.

Същата картина се повтори и във втория сет, където Томова пропусна няколко важни моменти. След размяна на пет пробива, българката получи предимство 4:2, но пропусна пет сет-пойнта в деветия и десетия гейм, което позволи на Плишкова да върне резултата до нов тайбрек, в който чехкинята отново показа по-добра игра и спечели с 7:3.

Това отпадане е второ поредно в първия кръг на турнири от WTA за Томова, след като миналата седмица беше елиминирана от японката Моюка Учидижима на турнира в Торонто (Канада). Въпреки това, Томова има достатъчно потенциал и опит, за да се възстанови и да продължи да се бори за успехи в бъдещите състезания.

Междувременно, в мъжкия турнир, българската звезда Григор Димитров, поставен под номер 8, ще стартира от втория кръг. Неговият съперник ще стане ясен след мача между Фабиан Марожан (Унгария) и французина Корентен Муте, който се класира през квалификациите. Турнирът в Синсинати, с общ награден фонд от 6 795 555 долара, продължава да бъде платформа за демонстриране на тенисна класа и интересни мачове.