Тенисът ще се завърне в Окланд следващия януари, след като в последните 2 години Нова Зеландия затвори границите си заради пандемията от COVID-19, обявиха местните медии.

Женският турнир обикновено е през първата седмица на новия сезон в Окланд и се проведе за последно през 2020 година, като Серина Уилямс спечели титлата. Окланд посреща и мъжки турнир, който се състои непосредствено преди Откритото първенство на Австралия.

"Има наистина позитивни сигнали от правителството в последния месец, което ни дава голяма увереност, че ще домакинстваме на турнирите през 2023-а", каза изпълнителният директор на турнирите в Окланд Роуън Уест пред подкаста "Тенис Толк". "Освен това, УТА и АТП ни подкрепиха изцяло в това да останем в календара за януари, като датите са запазени за нас през следващата година", допълни той.

Уест съобщи, че женският турнир е предвиден за периода 2-8 януари, докато мъжкият турнир трябва да се проведе от 9-и до 14-и януари преди Откритото първенство на Австралия.

Нова Зеландия наложи най-строгите правила за влизане в страната по време на пандемията, но ваксинирани туристи от Австралия могат да влизат в страната от средата на април, без нужда от карантина.

Уест каза още, че ще пътува до Маями за още разговори с ръководителите на АТП и УТА  през следващата седмица, когато е Откритото първенство на Маями.