Женският ни национален отбор по тенис замина тази сутрин за Будапеща (Унгария) за участие в груповата фаза на турнира Фед Къп.

Мачовете от първа Евро-Африканска зона започват на 4 февруари, като съперници на нашите момичета ще бъдат отборите на Беларус, Португалия и Грузия.

"Тръгваме в отлично настроение и с надежда, че ще достигнем до плейофа за класиране в по-горната група, сподели на летище София капитанът на тима Дора Рангелова. "И трите ни съперника в групата са много добри. Знаете, че Беларус са заявили за първа ракета Виктория Азаренка. Другите състави също са включили най-добрите си състезателки, но и ние разполагаме с най-добрите си тенисистки, така че се надявам на успех". Дора Рангелова тръгна днес от България заедно с Цвети Пиронкова, Диа Евтимова и Виктория Томова, а втората ни ракета Елица Костова ще се присъедини към съотборничките си директно в Будапеща, тъй като вчера игра финал на турнир във Франция.

"Мисля, че имаме добри шансове да достигнем до този плейофа за класиране в по-горната група. Все пак това е тенис и всичко е възможно. Настроението в отбора е позитивно. Познаваме се много добре, защото в последните години играем в постоянен състав и съм уверена, че това ще ни помогне. Чувствам се добре. Успях да се аклиматизирам към различните условия тук, в сравнение с Австралийското лято и съм готова за предстоящите мачове. Направих добър старт на сезона и се надявам да продължа по същия начин", сподели Цвети Пиронкова. България открива участието в тазгодишното издание на Фед Къп на 4 февруари с мач срещу Португалия. /БГНЕС