Неприятни новини застигнаха тениса през последните няколко дни. За наше съжаление, Григор Димитров бе диагностициран с коронавирус, а същото се случи и с един от най-добрите хърватски тенисисти Борна Чорич.

Тези лоши новини породиха много въпроси към ATP и WTA. Някои вече дори поставят под сериозно съмнение рестарта на тениса през август. Същите съмнения изрази и най-добрата украинска тенисистка Елина Свитолина. Според първата ракета на Украйна, ситуацията трябва да се следи много внимателно и да се подхожда изключително разумно към всичко.

„За съжаление, много неприятни новини имаше за тениса през последните дни, това наистина е тъжно. Все още продължава да се твърди упорито, че сезонът тръгва през август, но ние вече трябва да бъдем много внимателни. Аз не мога да коментирам къде ще играя и къде не, но си признавам, че съм притеснена.  Има неща, които все още никой не знае и очаквам, ако наистина всичко започне през август, тенисистите да сме в пълна безопасност. Смятам, че моите колеги ще се страхуват за здравето си и едва ли ще участват във всеки турнир, това е лично решение, което човек сам трябва да вземе.  Все пак се надявам, че промени няма да има и ще изиграем поне няколко турнира, за да се насладим отново на любимия спорт“, каза половинката на участника в Sofia Open Гаел Монфис.

 

Автор: Дидо Калинков