Полската тенисистка Ига Швьонтек заяви, че е голям фен на испанеца Рафаел Надали  се надява да види 14-кратният шампион от Откритото първенство на Франция да се състезава в Париж. Водачката в световната ранглиста при жените обаче не иска Надал, който се възстановява от контузия, да страда, за да успее да участва в надпреварата.

Испанският тенисист не е играл от Откритото първенство на Австралия през януари, когато се контузи и участието му на "Ролан Гарос" е под въпрос. 36-годишният Надал вече оттегли заявката си за надпреварата в италианската столица Рим.

"Аз съм голям фен на Рафа. Иска ми се да играеше тук. Уважавам това, че е голям боец. Той винаги се опитва да става все по-добър и да играе по-добре на най-високо ниво. Не знам с колко болка трябва да се справя в момента, но не искам да го виждам да страна. Раздвоена съм, защото искам да го видя да играе, но от друга страна, ако наистина страна, тогава няма да бъде забавно да го видим така", обясни още Ига Швьонтек в Рим.

Полякинята добави, че се надява Надал да бъде здрав и щастлив, дори и да пропусне турнира от Големия шлем в Париж в края на май и началото на юни.