Световната номер 1 Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на силния турнир в Пекин, след като победи италианката Джасмин Паолини с 6-4, 7-6(4) в мач от третия кръг на надпреварата. Сабаленка, за която това е първо участие като водачка в ранглистата, сервира много силно, за да стигне до чиста победа час и 37 минути игра.

"Тя е страхотна тенисистка, движи се добре, връща много топки в игра, така че трябва сам да си спечелиш точките. В тайбрека си повтарях да играят моята игра", сподели Сабаленка след успеха. За място на полуфиналите тенисистката от Беларус ще спори с Елена Рибакина (Казахстан), след като по-рано през тази година те се срещнаха във финалите на Аустрелиън Оупън и Индиан Уелс. "Битките срещу Елена винаги са страхотни. Трябва да се концентрирам върху моето представяне и да бъда агресивна. Срещу нея трябва да бъда спокойна, да не прибързвам и да бъда агресивна", коментира Сабаленка.

В същото време шампионката от Ю Ес Оупън Коко Гоф ще срещне гъркинята Мария Сакари в четвъртфиналите. По-рано днес Гоф записа 15-та поредна победа след успех над Вероника Кудерметова със 7-6 (5), 6-2, а след това Сакари се справи с представителката на домакините Синю Уан с 6-4, 2-6, 6-3.