Без подавачи на кърпи и без контакт между играчи и фенове – това са две от множеството мерки, които организаторите в Индиън Уелс предприеха против борба с новия коронавирус COVID-19.

Надпреварата от Мастърс сериите при мъжете и от категория Premier Mandatory при дамите се провежда в периода 9-22 март, а разпространението на заразата в Калифорния накара организаторите да не пестят усилия, що се отнася до превантивни мерки.

Властите в САЩ обявиха 307 случая на COVID-19 в страната, както и 17 жертви. 21 от заразените са били на кораба Grand Princess в пристанището на Сан Франциско, Калифорния, и сега всички пасажери са тествани, тъй като преди два дни един от тях почина вследствие на заболяването. Случаите в Калифорния са общо 70.

Организаторите на Индиън Уелс потвърдиха, че всеки, който иска да върне билета си, може да го направи и ще получи парите си обратно. Може да се възползва и от презаверка за изданието през 2021 г.

Играчите ще бъдат помолени сами да взимат кърпите си между разиграванията. Няма да има подавачи, а вместо това зад основните линии ще са позиционирани столове, където състезателите да разполагат принадлежностите си.

Подавачите на топки ще носят ръкавици, а същото важи за продавачите на храна и доброволците, проверяващи билетите на входовете.

Към момента са изградени над 250 хигиенни станции в целия комплекс, а всички обществени площи ще бъдат почиствани всекидневно с антивирусни вещества. Ако се наложи да се вземат допълнителни мерки за безопасността на състезатели и фенове, то това ще се случи непременно, обявиха от Индиън Уелс.