Австралийката Саманта Стосър спечели титлата от Откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи с 6:2, 6:3 бившата номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ) на финала при жените. 27-годишната Стосър става първата представителка на Австралия с титла от турнира в Ню Йорк след 1973 година.

„Имах едни от най-добрите си дни тук и съм много щастлива, че стигнах финала. Откакто играя тенис моя мечта бе да бъда шампионка тук един ден. Аз наистина не знам какво да кажа. Серина е фантастичен играч, голям шампион и е направила чудесаза нашия спорт”, каза след финала Стосър.

Серина Уилямс бе разочарована от загубата. „Определено исках да спечеля днес, защото е 11-ти септември. Като последната американка в този турнир исках да взема титлата, но не се случи, както бе планирано”, добави американката.

През последната една година Уилямс не бе на корта заради различни контузии. „Преди шест месеца в болницата никога не съм мислела, че ще съм на финал тук. Благодарения на моите родители и сестри успях да стигна до финала. Щастлива съм, че съм финалистка, чувствам се добре”, каза още Уилямс.

Стосър пък заяви, че е била уверена в играта си, но и много нервна. „След първия сет знаех, че имам шанс. но бях и много нервна. Казах си: всичко е наред, трябва да спечелиш един сет от следващите два. Имам шанс”, добави победителката.

Тя бе подкрепена в Ню Йорк от семейството си. „Невероятно е, че тя спечели титла от Големия Шлем. Иска да постигне това от много, много години. Фантастично постижение”, каза бащата на Стосър - Тони.