Американката Слоун Стивънс победи чехкинята Каролина Плишкова в полуфинал от турнира на УТА, който се провежда в Сингапур с 0:6, 6:4, 6:1. 25-годишната американка, която е поставена под номер 5, ще спори за трофея на финалния турнир на УТА срещу Елена Свитолина, която пък е 6-а. По-рано днес Свитолина се справи с Кики Бертенс, а и двеет финалистки са на този финал за първи път.

Финалният турнир на УТА се провежда от 21-и до 28-и октомври, като по традиция се срещат осемте най-силни състезателки в края на сезона. Те се разпределят в две групи по четири състезателки, след което отиват на полуфинали и финали. Заради травма в гърба не участва първата ракета в света Симона Халеп. Общият награден фонд е в размер на 7 милиона долара.

Чехкинята днес започна изненадващо добре, като в първия сет всичко й се получаваше и тя го спечели за 31 минути. Но началото на втория сет беше за Стивънс, която поведе набързо с 3:0. Плишкова след това на свой ред върна пробивите и изравни до 3:3. Но Стивънс показа манталитет, отново проби и след това си спечели подаването за спокойно 6:4.

Третият сет започна с два пробива, но след това Стивънс беше единствения състезател на корта и приключи тази част за 27 минути.