Председателят и изпълнителен директор на Женската тенис асоциация г-жа Стейси Аластър беше гост на сутрешния блок на Българската национална телевизия, часове преди началото на Garаnti Koza WTA Турнира на шампионките днес.

"Това е третото ми или четвъртото посещение в София. Градът е чудесен, "Арена Армеец" е първокласно съоръжение. То е едно от най-добрите, които съм виждала. Миналата година залата беше идеалното място, да се направи блестящо представяне на женския тенис", коментира г-жа Аластър.

Тя допълни, че турнирът, който стартира в 17:00 часа с двубоя Цветана Пиронкова - Ана Иванович, е много специален.

"В него участват шампионки, спечелили поне една титла през сезона. През 2012 година 30 000 зрители дойдоха в залата, за да гледат мачовете. Това прави Garаnti Koza WTA Турнира на шампионките едно от върховите събития в календара на wTA. Тази година имаме най-силния турнир от досегашните, в него са събрани великолепни тенисистки", добави ръководителят на женския тенис.

Тя смята, че хората трябва да видят звездите на живо, защото това е една рядка възможност.

"Ако си купите билет, това може да се окаже шансът на живота ви. Ако сте искали да посетите турнир от Големия шлем, сега можете да видите участнички и победителки от него в София. Имате и една екстра - можете да наблюдавате наживо Цветана Пиронкова. Най-добрите български млади тенисисти ще видят най-силните и ще си кажат:"И аз мога да го направя!". Ще ви кажа и коя ще спечели турнира тази година - най-добрата тенисистка", завърши с усмивка г-жа Стейси Аластър.