Спортните таланти на „Еврофутбол“ – Александра Георгиева и Радина Борисова грабнаха титлите в две от категориите на силния международен турнир по таекуондо клас G1 в Тирана, Албания.

Алекс победи два пъти гъркини с разгромяващи резултати – 20-0 и 27-4, а на финала надигра друга българка с 16-6.

Александра Георгиева

източник: Eurofootball

Радина Борисова се окичи със златото в категория до 59 килограма при девойките, след като се наложи на два пъти над гъркини с 5-4 в първата среща и с 23-10 във втората. Успехът на Ради е още по-ценен, защото между двете й излизания имаше земетресение от 5,4 по Рихтер в Албания. Въпреки че състезанието бе прекъснато заради труса, Радина се поздрави с крайния успех.

Радина Борисова

източник: Eurofootball

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ – Гергана Топалова, завоюва титлата при жените с тима на Левски от държавното отборно първенство по тенис. Това е трета поредна титла за „сините“ тенисистки, които срещнаха съпротива от тима на „Локомотив 1929“ – София. Гери се отказа при резултат 2-3 в първия сет срещу Габриела Михайлова.

Във втората среща Петя Аршинкова надигра с 6-4, 6-3 Сара Маздрашка, а в решителния сблъсък на двойки Топалова/Аршинкова надделяха над Михайлова/Маздрашка с 6-4, 6-4.

Гергана Топалова

източник: Eurofootball

Трима Спортни таланти на „Еврофутбол“ участваха на държавното първенство по летен биатлон, който се проведе на 21-ви и 22-ри на Белмекен. Антон Синапов е втори в 10 километра „спринт“ и трети в общото класиране. Преди него са Тимофей Лапшин, който се състезава за Южна Корея и Владимир Илиев. Димитър Герджиков е 4-ти. Тимофейл Лапшин е действащият световен шампион в „супер спринта“ и „спринта“ от последното световно първенство по летен биатлон, което се проведе през август. В дисциплината „преследване“ Антон е втори, а Митко не участва заради здравословни причини.

Антон Синапов

източник: Eurofootball

От 4 октомври продължава подготовката на елитните ни биатлонисти на ски на глетчера Дахщайн в Австрия.

Константин Василев взе участие в по-горната възрастова група, а именно юноши старша и в спринта е 5-ти, а в преследването е 8-ми.