Четвърти национален детски турнир по таекуон-до за купата на Плевен ще се проведе под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев на 5 октомври, съобщиха от общината.

Проявата е част от годишния спортен календар на Общината и за поредна година в началото на октомври ще събере в Плевен деца от цялата страна. Тази година за участие в надпреварата се очакват над 200 състезатели от над 15 клуба от страната.

Те ще мерят сили в три възрастови категории - 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Спортните срещи ще започват в 10,00 часа в съботния ден, а официалното откриване ще бъде от 11,00 часа.

Организатор на Четвъртия национален детски турнир по таекуон-до за купа "Плевен" традиционно е Спортен клуб по таекуондо "Атила" - Плевен с президент Даниел Цаков, и с подкрепата на Българската федерация по таекуондо ITF.

За всички състезатели са осигурени подаръци, а най-добрите ще си тръгнат с грамоти и медали. Отборите, класирали се на първите три места, ще бъдат отличени с купи, се посочва в съобщението.