Шампионката от откритото първенство на Австралия 2020 София Кенин, разказа за своя живот във време на пандемия. Кенин, която е смятана за бъдещето на американския тенис, заяви високи цели и амбиции за бъдещето, и опита да остане оптимист въпреки трудната ситуация с коронавируса по целия свят.

„Беше трудно без тенис, пандемията е огромно изпитание за всички нас. Ако всичко е наред, след две седмици тенисът стартира отново и това е страхотна новина. Тези няколко месеца ми се сториха много дълги, но останах позитивна и се занимавах с най-различни неща. Единственото положително беше, че имах възможността да прекарам повече време с близките си, за съжаление в нормална обстановка това е почти невъзможно, защото всяка седмица пътуваш и играеш турнир след турнир.

"Станах доста добра и в готвенето, така че смятам, че върших полезни неща, повреме на карантината. Искам да продължа по същия начин, гоня високи цели и съм готова за новите предизвикателства. За съжаление виждате, че ситуацията с коронавируса продължава да не е много добра, особено в моята страна. В Сащ положението е тежко, но аз силно се надявам, че до няколко месеца нещата ще се оправят и хората ще могат да заживеят нормално, до колкото това е възможно“, сподели младата американка.