Тенис властите ще разследват среща на финалистката на Откритото първенство на САЩ Каролин Вознячки (Дания) за евентуални нередности и манипулации, след като големи суми бяха заложени за нейната съперничка Ан Кремер (Люксембург) при положение, че последната бе на път да загуби в два сета.

19-годишната датчанка, 6-а в световната ранглиста, се отказа поради контузия на бедрото при резултат 7:5 и 5:0 в своя полза или само на гейм от крайната победа на Откритото първенство по тенис на Люксембург.

При 3:0 за Вознячки във втория сет нейният баща Пьотр й казва: "Каро" ти трябва да се откажеш, независимо какъв е резултатът - 5:0, 4:1 или 3:2, защото не можеш да играеш в следващия кръг, тъй като не трябва да поемаш риск.

Тези думи на Пьотр Вознячки на неговия роден език - полски, са хванати от микрофоните и чути от всички, които наблюдавали срещата по Интернет. И предизвикали бум от залози в полза на ветеранката Кремер.

По тази причина Женската тенис асоциация (WТА) ще направи разследване за евентуални нередности или уговорки за тази среща.

Новината оповести говорителят на WТА Нийл Робинсън.

"Няма нищо нередно. Горд съм с Каролин, че спря да играе и даде шанс на съперничката си да продължи напред. Иначе трябваше следващата й съперничка да се класира без игра", заяви Пьотр Вожнячки.

"Нямам никаква вина, че хората залагат на мои мачове. Аз печеля, но и губя. Чиста съм и, ако някой се съмнява в моята контузия, съм готова да предоставя изследванията от болницата и доклада на физиотерапевта на турнира", каза пък Каролин Вознячки.