Румънската тенисистка Симона Халеп застана еднолично начело на група „Сердика“ в тазгодишното издание на Турнира на Щампионките, след като в първия си мач се справи убедително срещу Анастасия Павлюченкова – 6:3, 6:3.

За лидерската позиция на 14-ата в света помогна и отказването на Мария Кириленко срещу Ализе Корне във втория двубой от днешната програма. Рускинята не успя да издържи до края на първия сет, което отвори пътя на родената в Констанца състезателка към първото място.

Халеп видимо започна по-добре мача срещу Павлюченкова, която не бе успяла да спечели нито един от трите им предишни двубоя.  Румънката много бързо дръпна с пробив напред и 2:0 при геймовете, но 26-ата в света рускиня успя с много битка да се върне в срещата и да изравни за 3:3. Тогава обаче Халеп отново покачи нивото на представянето си и затвори първия сет с три последователни гейма.

Серията й обаче не спря дотук и много бързо фаворитката поведе с 3:0 във втората част. Тя проби още веднъж Павлюченкова за 5:1, но не успя да затвори мача на свой сервис и рускинята взе следващите два гейма. При втория опит обаче румънката бе безгрешна и утре ще се изправи срещу Ализе Корне в директна битка за първото място в група „Сердика“.