Финалите на „Били Джийн Кинг къп“ ще се проведат между 8 и 13 ноември в Глазгоу. След като стана ясно, че световната номер 1 Ига Швьонтек няма да играе за Полша, при Съединените Щати нещата изобщо не изглеждат по този начин. Американският състав ще излезе с всичко най-добро в опит да вдигне трофея, а „янките“ не са печелили надпреварата от 2017-а година, когато тя бе със старото си наименование „Фед Къп“.

На 9 ноември за САЩ предстои двубой срещу Полша, а на 11 ноември и мач срещу Чехия. 2 от най-големите звезди на американския женски тенис потвърдиха участието си в състезанието, като става дума за световната номер 6 Джесика Пегула и осмата в света и финалистка от „Ролан Гарос“ Коко Гоф. Двете в ранните часове на днешния ден постигнаха и първата си победа при двойките на турнира в Сандиего и е твърде вероятно да ги видим в тандем и във финалите на Били Джийн Кинг Къп.

Отборът на САЩ се допълва още от Даниел Колинс и Мадисън Кийс, като и двете са способни при добър ден да се противопоставят на най-големите в тениса. Американският тим наистина изглежда повече от добре и със сигурност ще бъде един от основните фаворити за триумф в надпреварата.