Българската тенисистка Изабелла Шиникова победи латвийката Диана Марцинкевича с 6:4, 6:7 (2:7), 6:4 в среща от 1-ия кръг на турнира на клей Калдаш да Раиня (Португалия), който е с награден фонд 60 000 долара.

Шиникова реализира два пробива в първата част, като поведе с 3:2, но допусна да й бъде върнат. След това тя отново взе подаването на противничката си, която беше с номер 6 в схемата на турнира, и затвори първия сет. Във втората част двете си размениха по два пробива, като Шиникова можеше да загуби още преди тайбрека, като при 4:5 спаси точка за пробив на противничката си. След това пред нея се отвори шанс да затвори мача със 7:5, след като проби за 6:5. Но допусна връщане още при първата възможност, след което падна и в тайбрека.

Третата част не беше кой знае колко по-различна, като дългите разигравания преобладаваха, но българката взе мача с пробив в 10-ия гейм при първата си възможност. Инаеч Шиникова вкара 8 аса срещу 2 на противничката си, която допусна и 12 двойни грешки.

Следващата й съперничка е победителката от мача Вивиан Хайзен (Германия) - Амандин Хесе (Франция).

По-късно днес в среща от 1-ия кръг Виктория Томова играе с Анна Данилина от Казахстан, а поставената под номер 8 Елица Костова ще срещне Илена Ин-Албон (Швейцария).

Шиникова ще играе и на двойки, като ще си партнира с Джесика Понше (Франция). Техни съпернички в първия кръг ще бъде двойката Виктория Босио (Аржентина)/Мария Фонте (Португалия).