Руската тенисистка Мария Шарапова продължава модната революция на корта. В тазгодишното издание на турнира от Големия шлем „Уимбълдън” световната номер две ще излезе да се състезава по шорти. Тя ще е първата тенисистка, появила се в типични за мъжкото разделение на този спорт дрехи. Както е известно, дрес-кодът на „Уимбълдън” е най-стриктен от всички турнири, като до скоро изискванията дори бяха за изцяло бяло облекло. С годините обаче това се промени, и през 2008 ще има поредна „революция”.

„Пред тази година за първи път ще нося шорти на турнир от Големия шлем, така че ще е новост,” заяви Шарапова пред РИА-Новости. По нейните думи, облеклото й ще е много семпло, „ще прилича на мъжките екипи”.

„За Уимбълдън винаги е важно да си облечен в класически, елегантен тоалет,” подчерта рускинята, която винаги се старае да блесне не само с качествата си, но и с облеклото си на корта.

В същото интервю Шарапова сподели, че напоследък се увлича по готварството и обеща на руските журналисти да ги покани на гости, за да ги гости със своите ястия през юли, когато има турнир в Лос Анжелис, където е домът й.

Мария Шарапова завърши с усмивка, заявявайки, че в Лондон най-обича да пазарува. „Независимо дали побеждавам или губя – това не влияе на любовта ми към пазаруването. Факт,” заяви смеейки се блондинката.