Капитанът на женския национален отбор по тенис на Русия Шамил Тарпищев заяви, че четвъртата ракета в света Мария Шарапова ще промени графика си през следващия сезон, за да се състезава за своята страна във Фед Къп.

Преди всичко Маша ще направи компромис с няколко турнира от Женската тенис асоциация, информират медиите в Русия.

По думите на Тарпищев, той е обсъдил този въпрос и бъдещето й в националния тим, както със самата спортистка, така и с нейния баща и мениждър.

Капитанът на рускините подчерта, че Шарапова никога не е отказвала да играе за Русия, но понякога се е стигало до това, заради лошото стечение на обстоятелствата.

От друга страна, Тарпищев призна, че има и няколко момента, които могат да възпрепятстват тенисистките.

Например, мачът от първия кръг за Фед Къп 2008 срещу Израел (2-3 февруари) ще се проведе непосредствено след Открития шампионат на Австралия. В този смисъл той е притеснен от формата, в която ще се намират състезателките след първия за годината турнир от Големия шлем.

Ако през първата половина на 2008 година Шарапова не играе за националния отбор на Русия, то тя няма да може да участва на Олимпийските игри в Пекин. За надпреварата на сингъл всяка страна може да заяви само по две тенисистки.