Въпреки солидната банкова сметка и огромните възможности, тенисистката Мария Шарапова наистина има сериозен проблем. Според медиите в Русия младата спортистка няма къде да похарчи парите си.

Хубавата Маша се оказа за трета поредна година най-богатата спортистка в страната. И макар че не спечели кой знае колко турнири през сезона, тенисистката успя да компенсира загубите с големи рекламни договори. А според изчисленията на финансистите тя има поне 25 милиона долара, които обаче няма къде да похарчи.

Чудите се за какво биха дали пари звездите на спорта? Оказва се, че това не е чак толкова просто, особено ако се казваш Мария Шарапова.

Рускинята има десетки рекламни договори зад гърба си, които я обличат от горе - до долу. Тя има спонсор за дрехите, за обувките, за напитките, за парфюма, за часовника. Ами ако поиска да смени телефона си? Няма как да стане, особено след като е поела поредния ангажимент за реклама. Всички тези предмети са безплатни за Шарапова, дори нещо повече – получава солидни суми, за да ги ползва.

Единствената й по-голяма придобивка от 2007 година е колата й. Разбира се, автомобилът можеше да бъде доставен от британския й спонсор – ЛендРоувър, но все пак в края на септември Шарапова си купи Ягуар, чиято базова цена е над 92 хиляди долара.

Всъщност компанията Форд е собственик и на двете марки – ЛендРоувър и Ягуар, така че и тази сделка остава под въпрос.

Онова, което най-често си купуват в такъв случай спортните звезди са огромни имения, в които да се скрият от любопитните очи, както и другият вариант – да инвестират.