Руската тенис звезда Мария Шарапова е напълно излекувана от травмата в рамото си и ще даде всичко от себе си на започналия днес турнир за Купа Кремъл. Това заяви самата тя пред агенция „Весь спорт” в родината си.

„За мен в момента най-важно е здравето,” подчерта Шарапова. „Заради проблемите с рамото не си поставих много високи цели този сезон, не се заричах дали ще попадна на големите турнири, не обръщах внимание на мястото си в ранглистата. Аз все още съм само на 20 години и чувствам, че имам сили да се върна отново на върха, стига здравето да не ме възпрепятства. Сега най-вече се вслушвам в думите на лекаря си. Ако той ми каже, че трябва да почивам цяла година – ще го направя. След Откритото първенство на САЩ докторът ме прати за три седмици лечение, а след това го продължи с още една седмица.”

Поставената под номер 2 в основната схема за Купа Кремъл Шарапова вече чака първата си съперничка измежду Виктория Азаренко и Сибиле Бамер.

„Поднових тренировки преди две седмици и ето, че рамото вече не ме боли. В последно време сервисът ми беше отслабнал, заради контузията, която ми пречеше на движенията. Затова се постарах сега да си върна предишната техника, но за да стигна старото ниво ще ми е нужно малко време.”

Мария Шарапова отказа да даде прогноза за собственото си представяне на турнира за Купа Кремъл. „Отдавна не съм участвала на турнир, затова не искам да гадая,” измъкна се тя дипломатично.