Рускинята Мария Шарапова трябваше да се потруди здраво, за да се добере до четвъртфиналите на турнира в Рим след победа над датчанката Каролин Возняки с 6:4, 7:6.

Въпреки, че остана на корта почти три часа в предишния си мач с упоритата Доминика Цибулкова, Шарапова се появи на корта с борбения си дух. Тя се промъкна в равностойния първи сет с 6:4, но трябваше да се напъне здраво, след като губеше с 5:1 във втория.

И когато водеше с 6:5 и 30:15, позволи на датчанката да я пробие след двойна грешка при свой сервис. В тай-брека Шарапова стисна зъби и спечели със 7:3.

Това бе втората добра новина за Шарапова, след като бе потвърдено, че след оттеглянето на Жюстин Енен тя излиза от понеделник на първо място в световната женска тенис-ранглиста.

В друг от днешните двубои 9-тата в схемата на турнира Пати Шнидер от Швейцария победи французойката Марион Бартоли, 8-ма в схемата, с 4:6, 6:4, 7:6.

Бившата водачка в световната тенис-ранглиста при жените Серена Уилямс разочарова италианските запалянковци, като се класира за четвъртфиналите на турнира в Рим за сметка на любимката на домакините Сара Феранти.

Уилямс спечели с 6:4, 6:3 с типичното си превъзходство през цели мач. Американката стана шампионка тук през 2002 г. с победа на финала над Жюстин Енен.