Двукратната шампионка от турнира по тенис в Индиън Уелс Мария Шарапова, както и защитаващата титлата си от миналата година Флавия Пенета (Италия), се класираха за третия кръг на тазгодишното издание.

33-годишната Пенета започна с пробив срещу американката Мадисън Брингъл и за 75 минути я елиминира след 6:4, 6:2.

"Бях доста нервна в началото. Играх толкова добре тук през миналата година и пазя добри спомени. Тази сутрин, след като станах, се чувствах не толкова уверена. Но знам, че не трябва сама да си създавам напрежение, а да се фокусирам върху играта, заяви Пенета.

Шарапова, която вдигна трофея през 2006-а и през 2013-а година, се справи с белгийката Янина Вийкмайер с 6:1, 7:5 за час и 45 минути, в които рускинята имаше проблеми от началната линия.

Първият сет премина като песен за Шарапова, която направи три пробива в сервиса на Викмайер и го взе за малко повече от 30 минути. Но във втората част ситуацията се промени и до 10-ия гейм всяка от състезателките печелеше сервиса си.

Шарапова беше на прага да вземе мача именно в 10-ата част, но Викмайер спаси четири мачбола и се наложи да се играят 12 гейма. Именно в последния топка в аут на белгийката даде успеха на 2-ата в схемата рускиня.

Напред продължава и шампионката от 2008-а година Ана Иванович (Сърбия), която отстрани Юлия Путинцева (Казахстан) с 6:3, 6:1 и записа 20-а победа във всичките си участия в калифорнийския курорт.

Поставената под номер 11 в схемата на турнира италианка Сара Ерани също се присъедини към победителките след 6:0, 4:6, 6:2 над китайката Чжъ Лин. Белинда Бенчич от Швейцария пък победи Бояна Йовановски (Сърбия) с 6:2, 7:6 (2).

Бившата финалистка от Уимбълдън Забине Лисицки изхвърли Роберта Винчи (Италия) с 6:1, 5:7, 6:4. Поставената под номер 6 Южени Бушар (Канада) отстрани Луцие Храдецка (Чехия) с 6:2, 6:2, а 4-ата Каролин Вознячки (Дания) се справи трудно с Онс Жубер (Тунис) със 7:6 (7:3), 6:4./БТА