Цветана Пиронкова ще играе срещу Луцие Шафаржова на четвъртфиналите от турнира по тенис за жени в Нотингам, след като чехкинята, поставена под номер 5 в схемата, победи с 1:6, 6:3, 7:6(7) Су-Вей Хсиех от Тайван в последен мач от програмата на турнира в четвъртък.

Срещата ще бъде последна и за петъчната програма, а нейното начало се очаква да бъде не преди 17:30 часа българско време.

Пиронкова продължава победно на трева

Шафаржова загуби катастрофално първия сет срещу 116-та в света Хсиех, но във втория спечели пробив в четвъртия гейм и го съхрани до самия край за 6:3, постигнато при първия сетпойнт. Двете си размениха по два пробива в третия и решителен сет, а Шафаржова започна тайбрека с минипробив. Тя го защити за 2:0, но следващите пет точки бяха в полза на Хсиех.

Тайванката обаче пропусна две разигравания за мача, а Шафаржова направи три поредни точки за крайното 9:7. Пиронкова има четири загуби в пет мача срещу Шафаржова, като единствената й победа е през 2006-а година в Париж. С участието си на четвъртфиналите в Нотингам обаче, българката си осигури 6175 долара от наградния фонд и 60 точки за ранглистата на УТА.

Поставената под номер 1 в схемата Йохана Конта победи с 6:4, 6:1 партньорката си на двойки Янина Викмайер от Белгия и се класира на четвъртфинал, където ще срещне австралийката Ашли Барти. Хърватката Дона Векич ще играе срещу гъркинята Мария Сакари, а сръбкинята Магдалена Рибарикова ще срещне американката Кристи Ан.