Тенисисти от 19 държави ще вземат участие  в традиционния международен турнир за юноши и двеойки до 18 години „Plovdiv Cup”. 

Надпреварата ще се проведе от днес до неделя на на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив. Турнирът има солидна история и се организира за 14-та поредна година.

”В състезанието ще участват тенисисти от всички континенти без Австралия - включително от екзотични дестинации като Чили, Тайланд, Узбекистан, Венецуела, Канада. Това показва, че Пловдив Къп е все по-желан за участие от силни тенисисти”, заяви председателят на ТК Локомотив и вицепрезидент на БФТ  Георги Крумов.

Тазгодишното издание е изключително силно - при юношите и девойките има общо 16 участници, които са в Топ 100 на световните ранглисти до 18 години на ITF, а водач в основната схема при юношите е чехът Далибор Сврчина, който е под номер 9 в света.

При девойките водачка на схемата е държавната ни шампионка при жените - пловдивчанката Гергана Топалова, която се заема 40-о място в ранглистата на света. За пръв път в историята на турнира българин успя да спечели квалификациите - Ивайло Керемедчиев от ТК Дема.

"Състезанието е от втора категория на ITF, а имайки предвид класата на участниците - нищо чудно да прерасне и в най-високата първа категория в скоро време", заяви изпълнителният директор на ТК Локомотив и капитан на  отбора на България за Фед Къп Дора Рангелова.

Финалът при юношите е предвиден за събота – 21 април, а  девойките ще определят шампионката в неделя - 22.04.