Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс окончателно отказа участие заради контузия в турнира по тенис за смесени отбори "Хопман Къп" в австралийския град Пърт.

34-годишната Уилямс страда от възпаление на коляното и ще пропусне последния мач на САЩ от груповата фаза на надпреварата утре срещу Чехия, за да не рискува 12 дни преди началото на Откритото първенство на Австралия.

Американката не игра в първия двубой в понеделник срещу Украйна, а вчера излезе на корта срещу Ярмила Гайдишова-Уулф от състава на Златна Австралия, но при 5:7, 1:2 поиска медицинско прекъсване, след което реши да не продължи двубоя.

Тя първоначално заяви, че има вероятност да участва в мача срещу Чехия, но днес окончателно се отказа от турнира и ще бъде заменена в състава на САЩ от 20-годишната Виктория Дювал.

"Лечението на това възпаление на коляното ми върви много бавно. Не е сериозно, така не не съм притеснена. Просто ми трябва ми повече време. Може би още ден-два пълна почивка ще направят разликата", коментира Уилямс, която ще защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия./БТА