Дългогодишните приятелки Серина Уилямс (САЩ) и Каролина Возняцки (Дания) ще играят заедно на двойки на турнира в Оуклънд, който започва на 6 януари.

Бившата номер 1 в света на сингъл Возняцки стартира по традиция сезона си в надпреварата в Нова Зеландия от 2015 година насам, това ще бъде първият турнир от последния месец в кариерата й.

Както е известно, преди малко повече от две седмици 29-годишната датчанка, която беше диагностицирана с ревматоиден артрит преди около 18 месеца, обяви, че слага край на състезателната си кариера след Откритото първенство на Австралия в края на януари.

Уилямс, друга бивша номер 1 в света, която има 23 титли в турнирите от Големия шлем поединично, пък не е играла на двойки с друга тенисистка, освен със сестра си Винъс, в състезание на УТА от 2002 година. Датчанката също не е участваха в надпревара при дуетите от над три години.

Двете са много близки извън корта, като американката беше шаферка на сватбата на Возняцки на 16 юни с бившия баскетболист и шампион в НБА с Голдън Стейт през 2015 година Дейвид Лий.

Те ще изиграят и демонстративен мач в Копенхаген през май, който ще бъде последен в кариерата на датчанката.

"От много време имах желание да играем двойки заедно със Серина, но все нямаше подходящ момент. Радвам се, че това най-после ще се случи, и особено на един от любимите ми турнири. Със сигурност ще бъде много забавно", коментира Возняцки./БТА