Серина Уилямс се класира безпроблемно за осминафиналите на Ролан Гарос, след като отнесе с 6:0, 6:2 румънката Сорана Кърстя.

Американката игра страхотно и спечели първия сет за само 23 минути. Кърстя беше пред сериозна излагация, но успя да се стегне и дори поведе с 3-2 във втория сет. След това обаче Серина отново натисна и записа 4 поредни гейма, за да затвори и мача. Това бе 27-и пореден успех за Уилямс, рекорд в кариерата й и я прати в четвърти кръг срещу победителката от двубоя между Роберта Винчи и Петра Четковска. Досега Серина има загубени едва 6 гейма в трите си мача от кампанията, търсейки своя 16-и трофей от Големия шлем, но едва втори в Париж.

Действащата шампионка и приятелка на Григор Димитров Мария Шарапова пък не пощади екзекуторката на Цвети Пиронкова от първи кръг – канадската надежда Южени Бушар. Рускинята надделя с 6:2, 6:3, за да се класира за трети кръг, където ще играе с Джън Дзие от Китай. Шарапова вече е с девет поредни победи в Париж. Първата ракета на Франция Марион Бартоли пък се класира за трети кръг с трудна победа 7:6, 7:5 над колумбийката Мариана Дуке-Марино.

Мария Кириленко също продължава, надигравайки с 6:3, 6:1 Ашли Барти от Австралия. /БГНЕС