Водачката в световната ранглиста Серена Уилямс направи нова стъпка към спечелването на трета титла на турнира "Гас дьо Франс", побеждавайки без особени усилия французойката Емили Лоа с 6:4 и 6:1.

Серена Уилямс, която е побеждавала в този турнир през 1999 и 2003 година, на полуфиналите ще играе с олимпийската шампионка от Пекин 2008 Елена Дементиева от Русия.

"За мен беше важно да играя добре, каза Серена Уилямс. Тя също направи добър мач". Поставената под номер 2 в основната схема на турнира сръбска тенисистка Йелена Янкович победи местната любимка Ализе Корне и на полуфинала ще играе с Амели Моресмо /Франция/, която е под номер 8 в турнирната схема. Янкович загуби първия сет, но след това подобри играта си и в крайна сметка спечели следващите два сета.

"Това беше интензивен мач, каза Янкович пред репортерите. Просто трябваше да се боря до последно". Олимпийската шампионка от Пекин 2008, рускинята Елена Дементиева сравнително лесно се наложи над представителката на домакините Натали Деши и на полуфинала ще играе със Серена Уилямс /САЩ/. "Доволна съм, че от началото на мача бях концентрирана, защото тя е опитна състезателка", каза Елена Дементиева.