За 20-и път през кариерите си сестрите Серена и Винъс Уилямс ще се изправят една срещу друга. Това ще стане на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Маями с награден фонд 4,5 милиона долара.

Лидерката в световната ранглиста Серена оцеля в драматичен мач срещу китайката На Ли и се класира за двубоя за място на финала. Номер едно в света победи трудно На Ли с 4:6, 7:6 (1), 6:2.

Винъс Уилямс значително по-лесно отстрани чехкинята Ивета Бенешова с 6:1, 6:4. Серена Уилямс започна ужасно мача, губеше с 1:5 първия сет, който бе спечелен от На Ли с 6:4.

След нито един пробив във втория сет се стигна до тайбрек, който американката спечели със 7:1. По-голямата от сестрите Уилямс направи пробив в първия гейм на третия сет, който взе с 6:2.

„Започнах лошо мача. Може би бях малко изморена. Разочарована съм от днешния си мач”, каза лидерката в световната ранглиста.

За разлика от Серена - Винъс нямаше проблеми срещу Бенешова. Американката направи два пробива в първия сет и въпреки че съперничката й поведе с 3:0 във втория, тя го спечели с 6:4.

Винъс води с 10 победи и 9 загуби в срещите със своята сестра, от която загуби в началото на март на демонстративен турнир в нюйоркската зала Медисън Скуеър Гардън.